هنگام خرید ظروف سرو و پذیرایی یکی از مسائل چالش برانگیز که ذهن اکثر خریداران را به خود درگیر میکند تفاوت ظروف چینی و سرامیکی میباشد و این مسئله یک موضوع مهم و اساسی میباشد چرا که این ظروف جزء وسایلی هستند که ما به صورت روزانه با آنها سر کار داریم. مطمئنا تفاوت ظروف چینی و سرامیکی در موارد زیادی از جمله وزن ، استقامت و … میباشد که در ادامه به بررسی هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
تاریخچه ظروف چینی
تاریخچه تولید ظروف چینی به بیش از 1700 سال قبل باز می گردد و زادگاه این ظروف کشور چین است و بعد از مدتی آوازه این ظروف به کشورهای دیگر هم رسید. امروزه بسیاری ظروف چینی قدیمی و کمیاب در موزه ها معروف جهان نگهداری می شود.
تاریخ صدور ظروف چینی از کشور چین به قرن 8 باز میگردد.و مقصد این صادرات ، منطقه خاورمیانه بود.در ابتدا فقط اشراف و پادشاهان از این ظروف استفاده می کردند ولی کم کم این ظروف جای خود را در بین تجار و بازرگانان هم باز کرد.
در قرن 9 میلادی مرکز تجارت دنیای اسلام بغداد بود و ظروف چینی و ابریشم، کالاهایی که دارای بیشترین داد و ستد بودند. در سال 1405 تا 1433 یکی از معروف ترین دریانوردان چین به نام (جنگ خه) طی مدت 29 سال با سفر به اقیانوس آرام جنوبی و اقیانوس هند ، تجارت خارجی چین را متحول کرد. (جنگ خه) در سفرهایی که به اقصی نقاط جهان داشت ظروف چینی مرغوبی را برای اهدا به همراه میبرد و امروزه این ظروف نفیس در موزه های مختلف جهان نگهداری می شود. فقط در موزه تیکاپی استانبول حدود 13 هزار از این ظروف موجود است،که همگی آن ها متعلق به تولیدات کوره های داخلی است .
ویژگی های ظروف چینی
میزان شفافیت، شوک حرارتی، میزان تحمل ضربه، ماندگاری رنگ، لعاب و نقش بر اثر شستشوی مداوم، سبکی چینی، قابل استفاده بودن در ماشین ظرفشویی و ماکروویو، جذب آب کمتر، رنگ و سپیدی چینی، میزان سختی لعاب چینی، خراشیده نشدن چینی بر اساس استفاده مداوم از قاشق و چنگال، از بارزترین خصوصیات یک چینی مرغوب است.
تاریخچه ظروف سرامیکی
لغت سرامیک از کلمه یونانی “کراموس” به معنی سفال یا گل پخته گرفته شده است و در واقع برای معرفی سرامیک باید گفت که عبارتست از هنر و علم ساختن و کاربرد اشیای جامد و شکنندهای که ماده اصلی و عمده آن خاکها میباشند. این خاکها شامل: کائولن و خاک سفال است .
سرامیک اکنون به یکی از مواد اساسی در کار روزانه ما تبدیل شده است. مواد سرامیکی شامل مواردی مانند کاشی ، آجر ، بشقاب ، شیشه و توالت است. سرامیک را می توان در ساعتها، آسمان برفی، اتومبیل، خطوط تلفن، شاتل های فضایی، هواپیماها و وسایلی مانند روکش مینا نیز یافت. این ماده معدنی غیر فلزی انواع زیادی دارد. به عنوان مثال ، بسته به روش تولید، سرامیک می تواند یک ماده متراکم یا یک ماده سبک باشد.
ویژگی ظروف سرامیکی
خصوصیات ظروف سرامیکی به شرح زیر مییاشد:
- ظروف سرامیکی ذاتا نچسب هستند.
- ظروف سرامیکی قادر به تحمل دمای بیش از ۲۰۰۰ درجه ی فارنهایت می باشند در حالی که سایر ظروف من جمله ظروف فلزی در چنین دمایی ذوب می شوند.
- ظروف سرامیکی علاوه بر شعله مستقیم قابل استفاده در انواع فر و مایکروویو نیز می باشند.
- سطح سرامیکی این گونه ظروف به طور مساوی حرارت را پخش می کند و در نتیجه غذایی لذیذتر از همیشه تهیه خواهد شد.
- ظروف سرامیکی عاری از مواد سمی موجود در سایر روکش های نچسب همچون PFOA و PTFE بوده و عناصر فلزات سنگین موجود در ظروف فلزی در آن ها وجود ندارد. لازم به ذکر است که ظروف آهنی دارای آهن مورد نیاز بدن انسان می باشند اما ظروف از جنس چدن و مس از این خاصیت برخوردار نمی باشند و موادی که از آن ها ترشح می شود که رنگ و مزه غذا را تغییر می دهند.
- ظروف سرامیکی ذاتا دارای دوام و ماندگاری بالایی هستند.
ظروف سرامیکی عاری از فلز سنگین و خطرناک کادمیم می باشند.
- تمیز کردن ظروف سرامیکی بسیار آسان و با هر شوینده ای میسر می باشد. حتی برخی از این ظروف را می توان توسط سیم ظرفشویی شست، اما قبل از آن فراموش نکنید که باید دستور العمل تولید کننده را مطالعه نمایید.
- دسته های ظروف سرامیکی معمولا از جنس سرامیک بوده و جزیی از بدنه آن می باشند. بنابراین هیچ نگرانی در مورد هرز شدن و جدا شدن دستگیره ها به مرور زمان وجود نخواهد داشت. علاوه بر آن این عامل باعث می شود که استفاده از ظروف سرامیکی بر خلاف سایر ظروف با دسته های پلاستیکی در فر و مایکروویو بلامانع باشد.
- ظروف سرامیکی دارای لعابی هستند که از آن ها در مقابل خراش ها و ضربه ها محافظت کرده و آن ها را به ظروفی سرسخت تبدیل نموده است.
- قیمت ظروف سرامیکی باعث می شود این گونه ظروف برای تمامی اقشار با هر بودجه و هزینه ای در دسترس باشند.
تفاوت ظروف چینی و سرامیکی
به دلیل تنوع و گوناگونی در نوع ظروف چینی و سرامیکی و نحوه تولیدشان ، نمیتوان این ظروف را به طور دقیق با یک دیگر مقایسه کرد، در ذیل به برخی تفاوت ظروف چینی و سرامیکی براساس مولفههای مختلف پرداخته ایم:
وزن :
به طور کلی ظروف چینی نسبت به دیگر ظروف سرامیکی سبکترند. به دلیل این که بیشتر مواد مورد استفاده شده در پروسه تولید ظروف چینی از سرامیکی سبک تر است.
ضخامت :
یکی از تفاوت های ظروف چینی و سرامیکی به میزان ضخامت آنها برمیگردد. یک ظرف چینی میتواند به حدی نازک باشد که در زمان قرار گرفتن در مسیر تابش ، نور را از خود عبور دهد.
قیمت :
با توجه به مواردی که در این مطلب گفته شد ، واضح است که ظروف چینی قیمت بیشتری نسبت به دیگر ظروف خواهد داشت.
یکی از بهترین برندهای چینی، زرین است برای آشنایی بیشتر با محصولات زرین از صفحه پر فروش ترین محصولات چینی زرین دیدن فرمایید.